|
ciekawostka nt. zdawania szkół średnich
|
|
15.02.2010, 13:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2010 13:18 przez Avx.)
|
|||
|
|||
|
ciekawostka nt. zdawania szkół średnich
Jakiś czas temu przypadkiem na to wpadłem, chyba mało osób wie o takiej możliwości; a jeśli wpada tutaj jakaś pozytywnie zbuntowana młodzież nienawidząca szkoły, to wydaje się to fajnym wyjściem.
http://www.cke.edu.pl/index.php?option=c...Itemid=227 http://www.cke.edu.pl/index.php?option=c...Itemid=228 Wystarczy mieć gimnazjum skończone. Liceum to można olać, w ogóle do niego nie chodzić i po 18 urodzinkach zdać eksternistycznie Fajna rzecz, może komuś się przyda, dlatego piszę.Polega to na testach z każdego przedmiotu, 2 godzinki każdy test, przedmiotów 11; naturalnie rozproszone terminy po całej sesji. Zdanie przedmiotu jest ważne 2 lata; jeśli się przez 2 lata uskłada zdanych 11 (czyli wszystkie obowiązkowe), to się dostaje świadectwo (acz oczywiście, jak ktoś ma umiejętności, to może zdać wszystko w miesiąc, wystarczy skończone 18 lat i świadectwo gimnazjalne) i ma się szkołę średnią. Potem można też przystąpić do matury. Wszystkie "szkoły" (czy raczej: "centra kształcenia", prawnie absolutnie NIE są szkołami !) oferujące "szkołę średnią w 1.5 roku", to takie małe oszustwo. Przynęta na jeleni nie umiejących czytać papierów ze zrozumieniem (może sam kiedyś taką "szkołę" założę ? ;D ). Realnie oferują tylko wykłady za słoną kasę, które owszem, mogą się przydać; ale dla przystąpienia do egzaminu eksternistycznego absolutnie NIE są konieczne. Do tego wystarczy gimnazjum i 18 lat ! Uh. Coś mi się wydaje, że indywidualne korepetycje wychodzą taniej, niż to, co trzeba im bulić ;D Pozdrawiam zbuntowaną młodzież Uprzedzając pytanie, z tematem zapoznawałem się głównie dla pewnej koleżanki.
Anarcho-kapitalista. Użytkownik tego i paru innych for liberalnych; użytkownik i moderator ateista.pl forum. GG: 8761949 |
|||
|
01.03.2010, 21:26
|
|||
|
|||
|
RE: ciekawostka nt. zdawania szkół średnich
A orientuje sie ktoś może czy dałoby się jakoś w podobny sposób zdobyć wykształcenie rolnicze?
|
|||
|
01.03.2010, 22:07
|
|||
|
|||
|
Nie sądzę... Raczej coś bym o tym słyszał...
Anarcho-kapitalista. Użytkownik tego i paru innych for liberalnych; użytkownik i moderator ateista.pl forum. GG: 8761949 |
|||
|
02.03.2010, 7:55
|
|||
|
|||
|
Wykształcenie rolnicze może się bardzo przydać, bez niego trudno kupić kawałek dobrej ziemi na stare lata. O tym kolega myślał?
|
|||
|
03.03.2010, 21:01
|
|||
|
|||
quasar napisał(a):Wykształcenie rolnicze może się bardzo przydać, bez niego trudno kupić kawałek dobrej ziemi na stare lata. O tym kolega myślał? Nie sądzę, aby "stare lata", chodzi mi raczej o znacznie bliższą perspektywę czasową
|
|||
|
06.03.2010, 14:08
|
|||
|
|||
|
zarejestrój społke ltd o kierunku gospodarka rolna w raju podatkowym jakimś , otwórz w pl oddział i kup na firme...
tak bedzie chyba prościej :/ ŚLEBODA ABO ŚMIERZĆ!!! |
|||
|
06.03.2010, 22:17
|
|||
|
|||
|
porada w stylu : poleć na księżyc ...
![]() Bad Attitude Towards Freedom |
|||
|
07.03.2010, 12:04
|
|||
|
|||
|
no co? wydaje mi sie prościej niż stanie sie oficjalnym rolnikiem...
ŚLEBODA ABO ŚMIERZĆ!!! |
|||
|
07.03.2010, 20:20
|
|||
|
|||
(02.03.2010 7:55)quasar napisał(a): Wykształcenie rolnicze może się bardzo przydać, bez niego trudno kupić kawałek dobrej ziemi na stare lata. Hmmmm, zdaje się, że można kupować w Polsce ziemię bez wykształcenia rolniczego, tyle, że fakt jest zgłaszany do Agencji Nieruchomości Rolnych która ma prawo pierwokupu... Anarcho-kapitalista. Użytkownik tego i paru innych for liberalnych; użytkownik i moderator ateista.pl forum. GG: 8761949 |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

Fajna rzecz, może komuś się przyda, dlatego piszę.
Uprzedzając pytanie, z tematem zapoznawałem się głównie dla pewnej koleżanki.

![[Obrazek: i4kfg2.jpg]](http://i46.tinypic.com/i4kfg2.jpg)